بیماری‌ ها

خارپاشنه: علایم، علل و راه های درمان آن

خارپاشنه

خار پاشنه یک بیماری پا است که در اثر رشد استخوانی بین استخوان پاشنه و قوس پا از رسوب کلسیم ایجاد می شود. خار پاشنه همیشه باعث درد نمی شود و همه دردهای پاشنه مربوط به این بیماری نیست. درمان این بیماری با کمک ورزش، داروهای ضد التهابی و تزریق کورتیزون است. اگر درمان های محافظه کارانه با شکست مواجه شوند، ممکن است جراحی لازم باشد.

آشنایی با انواع و قیمت مکمل های ورزشی حاوی پروتئین

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه یا خار استخوانی یک رشد استخوانی است که از پایین پاشنه شما بیرون می‌زند، این بیماری به علت التهاب یک باند ضخیمی است که از کف پای شما عبور می کند و استخوان پاشنه پا را به انگشتان پا متصل می کند. این بیماری حدود 15 درصد افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

خار پاشنه به مرور زمان ایجاد می شود. بیشتر مردم تا زمانی که برای درد پاشنه پا به پزشک مراجعه نکنند متوجه خار استخوان پای خود نمی شوند. در حالی که این بیماری را می توان با جراحی از بین برد، پزشکان معمولا درمان های غیرجراحی را برای کاهش علائم مرتبط با این بیماری توصیه می کنند.

مطالعه بیشتر: روماتیسم چیست؟

علائم خار پاشنه

علائم خار پاشنه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد
  • التهاب
  • تورم پاشنه پا

برخی از خارهای پاشنه اصلاً علامتی ندارند. همچنین ممکن است هیچ تغییری در بافت های نرم یا استخوان های اطراف پاشنه پا مشاهده نشود. این بیماری فقط از طریق اشعه ایکس و سایر آزمایشات انجام شده برای مشکل پا تشخیص داده می شود.

مطالعه بیشتر: نحوه تشخیص دیسک کمر چگونه است؟

علت خار پاشنه چیست؟

علت خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه به طور مستقیم به دلیل کشیدگی طولانی مدت ماهیچه ها و رباط ها ایجاد می شود. در نهایت، به استخوان پاشنه (پالکانئوس) فشار بیش از حد وارد شده و باعث ایجاد خار می شود.

این بیماری به مرور زمان ایجاد می شود. به عبارتی دیگر به طور ناگهانی پس از یک تمرین یا یک رویداد ورزشی ظاهر نمی شوند. خار استخوان پاشنه پا اغلب در اثر فشارهای مکرر ناشی از فعالیت هایی مانند دویدن، جهش و راه رفتن روی سطوح سخت ایجاد می شود. علاوه بر این، پوشیدن کفش‌هایی که مناسب پای شما نیستند ممکن است باعث آشکار شدن آن‌ ها شود.

خار پاشنه نیز ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

بسیاری از افرادی که خار استخوان پاشنه پا دارند نیز به التهاب کف پا مبتلا هستند. این وضعیت دردناک با بافت سخت و فیبری که بین پاشنه و انگشتان پا قرار دارد، سروکار دارد. ابتلا به فاسیای کف پا خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

مطالعه بیشتر: راه های مقابله با چاقی چیست؟

درمان خار پاشنه پا

درمان خار پاشنه پا

درمان خار پاشنه در درجه اول شامل استراحت و تغییر سبک زندگی است. با پزشک خود در مورد گزینه های درمانی زیر برای این بیماری صحبت کنید.

 

1- کمپرس سرد

استفاده از کمپرس یخ یا کمپرس سرد تا 15 دقیقه هر بار ممکن است با بی حس کردن موقت ناحیه به تسکین درد خار پاشنه پا و کاهش تورم کمک می کند. برای خار استخوان پاشنه پا، کمپرس سرد نسبت به کیسه های حرارتی ترجیح داده می شود. چرا که گرما برای درد مفاصل و عضله بهتر عمل می کند.

 

2- تزریق داروهای ضد التهابی

برای درد شدید، پزشک ممکن است تزریق کورتیکواستروئید را توصیه کند. این تزریق های ضد التهابی به کاهش درد و التهاب در سراسر پاشنه و قوس پا کمک می کند.

 

3- داروهای مسکن بدون نسخه

درد حاد یا کوتاه مدت ممکن است با کمک داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) کاهش یابد. این داروها ممکن است شامل استامینوفن (تیلنول)، آسپرین یا ایبوپروفن (ادویل، موترین) باشد.

مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع مسکن ها و کاربرد آن ها

4- تمرینات فیزیوتراپی و تمرینات کششی

پزشک ممکن است فیزیوتراپی را به عنوان راهی برای یادگیری و تمرین جهت جلوگیری از درد طولانی مدت توصیه کند، به خصوص که داروهای ضد التهابی را فقط می توان برای مدت کوتاهی به طور ایمن مصرف کرد.

تمرینات فیزیوتراپی خار پاشنه شامل کشش عضلات پاشنه و فاشیای کف پا است. فیزیوتراپ شما می تواند به شما نشان دهد که چگونه برخی از تمرینات را در خانه انجام دهید. این حرکات کششی را می توان در هر زمانی از روز انجام داد، اما حرکات کششی می تواند به ویژه در شب قبل از خواب مفید باشد.

 

5- استراحت

استراحت یکی از توصیه‌ها برای درمان فاشیای کف پا و خار پاشنه است. استراحت نه تنها به کاهش درد حاد کمک می کند، بلکه از بدتر شدن وضعیت شما نیز جلوگیری کند. استراحت دادن به پاها پس از مدت طولانی ایستادن و فعالیت های دیگر بسیار مهم است.

 

6- درج کفش ارتوز

درج های ارتوز کفش، مانند پدهای پاشنه، به شما کمک می کنند تا قوس و پاشنه پا حمایت لازم برای کاهش درد را به شما ارائه دهد. پدهای پاشنه پا همچنین می توانند از ساییدگی و پارگی بیشتر جلوگیری کنند.

 

تمرین برای خار پاشنه

تمرین برای خار پاشنه

تمرینات کششی روش ‌های خوبی برای آماده‌سازی کلی بدن هستند، زیرا به شما کمک می‌کنند تا عضلات دردناک و رباط‌های سفت را تمرین دهید و در عین حال از آسیب‌دیدگی نیز جلوگیری کنید. همین مفهوم در مورد مدیریت درد و بهبودی خار پاشنه نیز صدق می کند.

انواع خاصی از کشش ها می توانند به بهبود درد و التهاب در ناحیه پاشنه و ساق پا کمک کنند که شامل:

  • کشش ساق پا با کمک دیوار
  • رول پای توپ گلف/تنیس
  • خم کردن پا در حالت نشسته
  • گرفتن حوله با کمک انگشتان پا
مطالعه بیشتر: آشنایی با رشد عضلات پا و راه های کاهش درد پا بعد از تمرین

روغن های ضروری برای خار پاشنه پا

برخی از روغن های ضروری ممکن است به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل کنند تا هم درد و هم تورم را کاهش دهند. همچنین ممکن است برای تسکین بیشتر روی پاشنه پا ماساژ داده شوند.

برخی از قابل توجه ترین اسانس های ضد التهابی عبارتند از:

  • روغن ترنج
  • روغن اوکالیپتوس
  • روغن رازیانه
  • روغن اسطخدوس
  • روغن رزماری
  • روغن کنجد
  • روغن آویشن

در حالی که مطالعات برای ارزیابی اثرات ضد التهابی آن ها هنوز در حال انجام است، هنوز شواهد مشخصی وجود ندارد که ثابت کند روغن های ضروری برای درمان خار پاشنه کار می کنند.

همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که این روغن ها دارای خواص دارویی هستند. در صورت استفاده نادرست، می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند.

 

چگونه از خار پاشنه پا جلوگیری کنیم؟

پیشگیری از خار پاشنه مستلزم توجه بیشتر به سلامت کلی پا است. مراقب فشارهای روزمره ای که روی پاهای خود وارد می کنید باشید. حتماً در پایان روز به آن ها استراحت دهید.

مشکلات راه رفتن، ورزش یا پوشیدن کفش هایی که باعث درد پاشنه می شود می تواند منجر به مشکلات طولانی مدتی مانند خار پاشنه شود. اگر بعد از هر فعالیتی احساس درد در پاشنه پا داشتید، محل را یخ بگذارید و به پای خود استراحت دهید تا خوب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *